Oběd našlapaný vitamíny.
Fermentace nebo-li kvašení zvyšuje obsah vitamínů, minerálů a antioxidantů ve stravě.
Kyselé zelí a obecně kvašená zelenina jsou ohromně prospěšné pro naše zažívání, tím, že obsahují probiotika. Je to přirozená podpora našeho imunitního systému.
Kysané zelí osahuje vitamíny C a K2, kalcium, železo, vlákninu, která často v naši stravě chybí.
Budeš potřebovat:
* Cibuli 🧅
* Uzené tofu
* Kyselé zelí, 500 g
* 2 lžíce hrachové mouky
* 1 lžíce sladké papriky
* Sůl 🧂
* Pepř
* Drcený kmín
* Česnek (granulovaný)
* Sojová smetana, 100 ml
Jak na to:
1) Na vodě usmažit cibulku 🧅 (můžeš použít i olej, nejlépe za studena lisovaný řepkový)
2) Až je cibulka zlatavá, přidat na malé kousky nakrájené tofu.
3) Restujeme asi 2 minuty.
4) Přidat lžíci sladké papriky.
5) Zalít 1 hrnkem vody.
6) Přidat kyselé zelí.
7) Sůl, pepř, drcený kmín, česnek.
8) Dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
9) Do hrnku nalijeme vodu – asi do 3/4, přidáme hrachovou mouku, rozmixujeme tyčovým mixérem.
10) Segedín zahustíme moukovu směsí, kterou jsme si vytvořili.
11) Povaříme asi 5 minut.
12) V případě potřeby dochutíme solí, sojovou smetanou (100 ml). Já ráda používám i lahůdkové droždí.
Přeji dobrou chuť 🍽
Vaše Yitka z Ekotéky